Thursday, March 27, 2008

Παγκοσμια ημέρα γραφικότητας! Θιχτήκατε?

Πολλά πράγματα που αξίζουν να ειπωθούν δε λέγονται. Εννοώ πως δε γίνεται να μεταφερθούν μέσω του προφορικού λόγου. Χρειάζεται μια καλύτερα δομημένη εκφραστική προσπάθεια για να κοινοποιηθούν. Πολλά πράγματα, όμως, που αξίζουν να ειπωθούν αλλά δε λέγονται, postάρονται. Μια ταινία που είδαμε και μας άρεσε, ένα ντοκυμαντέρ που κάτι έχει να μας πει, ένα τραγούδι, ένα θέμα που μας απασχόλησε ή ακόμη μας απασχολεί, ένα κοινωνικό πρόβλημα, μια πολιτική θέση, απλή γκρίνια - ένας χώρος για να φιλοξενήσει την τεκμηριωμένη μαλακία μας. Ο υποφαινόμενος, διαχειριστής του blogspot, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον εαυτό του, όλους τους συντάκτες (εκτός του Mr. Pink, τον οποίο θα κάνουμε ban μόλις αρχίσουν να γράφουν οι άλλοι) και τους επισκέπτες μας. Keep up the good work, everybody!

Εκτός Βαλκανίων, τώρα, πιστεύω ότι αξίζει να σας θυμίσω το βασκικό ΕΤΑ της δεκαετίας του '80, το βορειοϊρλανδικό καθολικό IRA, και τις διαρκείς αναταραχές στο Belfast, και τον πιο κοντινό μας PKK. Τί θα ήταν ο Earl χωρίς την Adele, ο Clarence χωρίς την Alabama, ο Kit χωρίς τη Holly, ο Mickey χωρίς τη Mallory? Ένα μάτσο χαμένοι, για τους οποίους δε θα άξιζε καν να γυριστεί μια ταινία, πόσο μάλλον μια καλή ταινία. Όπως λέει και ο Λουίτζι Πιράντελλο <<έτσι είναι εάν έτσι νομίζετε>> ένα ρητό που θα πρέπει να έχουν ως μπούσουλα στο μέλλον οι επίδοξοι ηλεκτρονικοί αμφισβητίες του βαθύτατα αντιδημοκρατικού συστήματος που επιδιώκεται να θεσμοθετηθεί. Ήταν πτυχιούχος της ιατρικής σχολής Hollywood Upstairs Medical College, αλλά οι τίτλοι του δε σταματούν εκεί: Mayo Clinic Correspondence School, Club Med School, Female Body Inspector, I went to medical school for four years and all I got was this lousy diploma, σύμφωνα με τα πτυχία που φαίνονται στην πρώτη του εμφάνιση. Μήπως θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο ψευτοελιτισμός μας, ο νεοπλουτισμός και η καθωσπρέπει political correct συμπεριφορά μας μόνο ένα ψέμα είναι? Ο Manson χρησιμοποιώντας μαχαίρι ή ξυράφι χαράκωσε τον Hinman και του έκοψε το αυτί (θυμίζει κάτι?). 'Who do' ή 'Hoodoo' ακούγονται το ίδιο και προσδιορίζουν εξίσου σημαντικά το τραγούδι, οι στίχοι του οποίου περιέχουν οι ίδιοι μια εκτενή σειρά λογοπαιγνίων για ένα άτομο που εξασκεί πρακτικά το voodoo (κάνει, δηλαδή, hoodoo) σε μια κοπέλα με στόχο την αγάπη της. Γι' αυτούς που πλήρωσαν πάντως τα σπασμένα των επενδυτικών επιλογών της Bear Stearns και των αλλών παιδιών της Γουόλ Στριτ, τους ξεσπιτωμένους Αμερικανούς, δεν φαίνεται να υπάρχει σωτηρία.

Το νόημα που βγαίνει από όλα αυτά δεν διαφέρει από αυτό το ίδιο νόημα που δεν βγαίνει από τον κόσμο και τη ζωή. Εκ της διευθύνσεως...
 

1 comment:

Mr. Pink said...

Έχω την αίσθηση ότι κάτι τρέχει με τη διαχείριση του blogspot. Πρώτα με βάζουν να γράφω αυτήν την αηδιαστική μαλακία στην αρχή των posts μου, μετά θέλουν να με κάνουν ban... αλλά δεν θα υποκύψωμεν εις εκβιασμούς! Κάτω η λογοκρισία, ελευθερία στους φυλακισμένους συντάκτες!